Túlmelegszik,  forró a burkolat és kikapcsol a laptop? Van más megoldás arra, hogyan hűtsd le! Hozd el szervizünkbe a készüléket! Ingyenes bevizsgálás!

2017-06-09

Túlmelegszik, forró a burkolat és kikapcsol a laptop? Van más megoldás arra, hogyan hűtsd le! Hozd el szervizünkbe a készüléket! Ingyenes bevizsgálás!

Túlmelegszik,  forró a burkolat és kikapcsol a laptop? Van más megoldás arra, hogyan hűtsd le! Hozd el szervizünkbe a készüléket! Ingyenes bevizsgálás!

Miért melegszik a notebook, miért forró a laptop burkolata?

Egyik oka lehet a laptop hibának, hogy a laptop radiátora előtt kb. 1 év után felgyűlik a szennyeződés és gyakorlatilag a hűtés 70-80%-al is romolhat. 

Melegszik a laptop?

Ezt egy laptop portalanítás meg lehetne oldani, de a gond általában nem ilyen egyszerű.  A termal modul gyakran olyan helyen van, hogy csak a laptop teljes szétszerelésével lehet megközelíteni.

Miért forró a laptop, ha a port már kifújtam?

Sajnos az a hőcsatoló paszta vagy silicon, ami maga a laptop hűtő felület és a GPU vagy a laptop CPU között van kiszárad, megsérül. Ezért melegszik a laptop. Ilyenkor hiába pormentes a laptop, nincs ami átadja a hőt, tehát a BGA túlmelegszik továbbra is. Ezt a hőcsatolót is cserélni kell.  Otthon nem javasolt elvégezni, mert a GPU-t leszorító rugós csavarok nem szakszerű eltávolítása alaplap hibát okozhat.

Kerreg a laptop ventilátor, zajos, hangos, gyakrabban kapcsol be, folyamatosan búg, forró - meleg levegőt fúj

Miért hangos a ventilátor a laptopban?

Ebben az esetben a ventilátor is hibás. Javításra vagy cserére szorul. A laptop hűtő javítását, karbantartását a használat gyakoriságától függően érdemes 1-1,5 évente elvégeztetni, de otthon nem ajánlatos, inkább vigyétek szervízbe, mert így a notebook videókártya ( VGA )  és az alaplap élettartama jelentősen meghosszabítható.

Vissza a blogokhoz