Mennyit ér egy edzett üveg a kijelzőn?

2017-07-06

Mennyit ér egy edzett üveg a kijelzőn?

Kipróbáltuk, hogy mire elég az Xprotector edzett üveg egy telefon kijelzőjén. Két ugyanolyan készüléket, ugyanolyan gyötrésnek vetettünk alá, ám az egyiken volt védelem.

Az Xprotector számtalan különféle fóliát és üveget kínál rengeteg telefontípushoz. A fóliák elsősorban a karcoktól és a különféle szennyeződésektől óvhatják meg a kijelzőt, ám vannak edzettüveg védelmek is a gyártó kínálatában, amelyek komolyabb próbatételnek is képesek az ígéretek alapján ellenállni. Az Xprotector pedig úgy döntött, hogy hajlandó is mindezt a valóságban is megmutatni, úgyhogy hoztak nekünk két iPhone 6S-t és egy olyan masinát, amivel tökéletesen szimulálható többször is egymás után ugyanaz a próbatétel. Egy elektromágnesesen működő gépezetről van szó, amely egy általunk beállított magasságról elenged egy fémgolyót, hogy az pont ugyanolyan erővel és pontosan oda essen le tetszőleges alkalommal, ahová szeretnénk.

A gép, a golyó és az áldozat
A gép, a golyó és az áldozat

A gépet 95 centiméteres magasságra állítottuk, a golyó pedig 110 grammot nyom a mérlegen. Az egyik iPhone 6S-re felraktuk az edzett üveget, a másikat azonban gyári állapotában hagytuk, majd megnéztük, hogy mi történik velük, ha ráejtjük a golyót. Az eredmény videón:

Az Xprotector edzett üveg megtette a feladatát, egyfajta pajzsként óvta a kijelzőt, noha ebben a küldetésben maga is megsérült. De ez a dolga, még mindig sokkal-sokkal olcsóbb egy ilyen védelem, mint egy panelcsere, miközben a telefon használhatósága egy jottányit sem csorbul. Egy ilyen edzettüveg sem tud azonban mindentől megvédeni (a sarkára eső telefonnál érhetik olyan erőhatások a készüléket, amitől még az edzettüveg alatt is berepedhet a kijelző, ennek kivédéséhez érdemes tokot használni), de a kijelzőt érő balesetek zöme megelőzhető a használatával.

Vissza a blogokhoz