Hiánypótló magyar okostelefonos alkalmazás született

2017.05.13

Hiánypótló magyar okostelefonos alkalmazás született

Egy villanyautósnak a legnagyobb dilemmát mindig a töltés okozza.

Sok megoldás létezik már töltőpontok keresésére, beleértve az általunk preferált Plugshare alkalmazást, a minap viszont egy magyar app jelent meg, a TöltőPont.

A TöltőPont jelenleg kizárólag iPhone okostelefonokra érhető el, de Binder Tamás és Bányász Dániel, a program fejlesztői már tervezik az Android illetve web alapú felületet is. A fejlesztők szerint a legnagyobb erénye az alkalmazásnak a konkurensekhez képest, hogy ez kizárólag a magyar felhasználóknak készült, a magyarországi töltőpontokat jeleníti meg, és minden információ magyar nyelven látható.

Az alkalmazás egyrészt térképes alkalmazás, mely minden magyarországi elektromos töltőállomást tartalmaz, másrészt egy közösségi oldal, ahol az autósok megoszthatják egymással a töltőkkel kapcsolatos tapasztalataikat kommentelés illetve értékelések formájában. Tamás a következőképp értékeli a TöltőPontot:

Nem teljesen újat, hanem létező külföldi ötleteket a saját elképzeléseinkkel összegyúrva, valami jobbat és hasznosabbat szerettünk volna létrehozni. Reménykedünk abban, hogy később lehetőség lesz a töltő szolgáltatókkal együttműködni, így meg tudjuk majd jeleníteni a töltők állapotát és akár töltést is  indíthatunk az alkalmazásból.

Amit személy szerint kedvelek a TöltőPontban, az a könnyen átlátható, letiszult felület, továbbá, hogy nagyon egyszerűen lehet szűrni a töltőpontokat. A szűréshez különböző kritériumokat is beállíthatunk, mint a csatlakozó típusa (Schuko, CEE, Type 2, CCS, vagy CHAdeMO), a töltő teljesítménye, a nyitvatartási ideje, vagy egyéb extrák. A kiválasztott töltőponthoz az alkalmazásban elindíthatjuk a navigációt a Google Maps, az Apple Maps, vagy a Waze segítségével.

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez