Mégis futhat majd mobilokon a Huawei HarmonyOS

2020.01.28

Mégis futhat majd mobilokon a Huawei HarmonyOS

A Huawei saját operációs rendszerével kapcsolatos nyilatkozatai egy ideje már szinte kabaréba mentek át, hiszen gyakran egymásnak ellentmondó információkat kaptunk, és a legtöbbször ezek nem is voltak teljesen egyértelműek. A legnagyobb kérdés még mindig az, hogy lesz-e Harmony/Hongmeng OS-szel kiadott Huawei telefon, és most nem akárki adott erre választ.

Maga a Huawei alapítója és vezérigazgatója, Ren Zhengfei mondta nemrég egy interjú során a World Economic Forum 2020 konferencián, hogy a rendszerük futni fog okostelefonokon, tableteken, tévéken és mindenféle egyéb eszközön. Ez elég egyértelmű kijelentés, ami szerint mégiscsak vannak terveik arra vonatkozóan, hogy saját operációs rendszerrel ellátott mobilokat készítsenek.

Ren Zhengfei, fotó: TheGuardian

Érdekes módon december elején még azt mondta a Huawei fogyasztói szoftverekért felelős vezetője, Wang Chenglu, hogy a vállalat összes eszközén Harmony OS fog futni, kivéve a mobilokat, a tableteket és a számítógépeket.

A két kijelentés tehát ütközik, amire több lehetséges magyarázat is van. Egyrészt elképzelhető, hogy még maga a Huawei sem hozott végleges döntést. Fenntartják a lehetőségét annak, hogy egyszer kiadnak egy saját rendszerű mobilt, de túlzottan konkrét tervvel azért még nem állnak a nyilvánosság elé, mert nem akarnak felsülni, ha esetleg mégsem jönne össze.

Az is igaz, hogy a felhasználók nagy többsége ragaszkodik az Androidhoz, így ők is inkább ezt kommunikálják, miközben azt is mutatniuk kell, hogy mennyire erősek, és amerikai fejlesztések nélkül sem lesznek bajban.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza