Ekkorák lesznek az új iPhone 12 modellek [videó]

2020.07.14

Ekkorák lesznek az új iPhone 12 modellek [videó]

Érdekes lesz a felhozatal.

Pár éve már nem lepődünk meg azon, ha egy mobilról (szinte) minden kiszivárog megjelenés előtt. Ez idén sem volt másképp, ugyanis most az iPhone 12 sorozat modelljeit tekinthetjük meg élőben, pár dummy készüléken keresztül. Az ilyen modellek (vagy nevezhetném őket egy darab fémnek is) azért léteznek, hogy a kiegészítőgyártók időben fel tudjanak készülni egy-egy adott mobil érkezésére, és hogy a megjelenés napján máris értékesíthessék a hozzá tartozó tokjaikat és egyéb kiegészítőiket. Ez esetben négy készülékre számíthatunk, amik visszahozzák majd az iPhone 4 ikonikus vonalait.

Természetesen azt is hozzá kell tenni, hogy bár általában pontosnak bizonyulnak ezek a dummy modellek, nem mindig adják vissza a termék valós megjelenését. Szerintem sokan emlékeznek arra, amikor tavaly már mindenki előre félt az új iPhone-tól, és hogy mennyire csúnya lesz, a végeredmény azonban sokkal jobb, vagy legalábbis kevésbé rossz lett, ezt mindenki döntse el magának.

 

Az idei dummy-k azonban eléggé összhangban van az eddigi pletyka felhozatallal, mind méret, dizájn és kialakítás terén is. Az Apple minden bizonnyal négy telefont fog bemutatni 2020 őszén: egy 5,4 colos iPhone 12-őt, egy 6,1 colos iPhone 12-őt, egy 6,1 colos iPhone 12 Pro-t és egy 6,7 colos iPhone 12 Pro Max-ot. A két „Pro” modell magasabb minőséget és komolyabb hardvert fog rejteni, míg az 5,4 colos és a 6,1 colos iPhone-ok egy másik vevőcsoportot céloznak majd meg, akárcsak az iPhone 11 tavaly.

 

Egy hasonlóság viszont biztosan lesz a négy modell között az elnevezésen kívül, ez pedig a dizájn. Itt visszatérünk majd az iPhone 4 vagy az iPad Pro dizájnnyelvéhez, ami egy szögletes megjelenést jelent, esetünkben üveg szendvicsbe csomagolva. Ez nagy változás lesz, ugyanis az iPhone 6 óta inkább a lekerekített sarkok és élek jellemezték az Apple telefonjait.

 

Az 5,4 colos iPhone (középen) lesz a legkisebb iPhone, amit az Apple az első iPhone SE (bal oldalon) óta bemutatott. Persze, Ő már nagyobb lesz mint az első SE, de a teljes kijelzős előlapjával mégis kisebb mint a 2020-as 4,7 colos iPhone SE (jobb oldalon). Ha pedig az idei mezőnyt is be szeretnénk vonni a játékba, akkor a készülék jóval kisebb lesz az iPhone 11 Pro-nál. Emellett szintén nagy előrelépést jelent majd, hogy a 2020-as felhozatal minden résztvevője „káva mentes” OLED kijelzővel felszerelt Face ID-s iPhone lesz, ami tavaly még nem volt így.

 

A 6,1 colos dummy természetesen nagyobb a tavalyi 5,8 colos iPhone 11 Pro-nál, és nagyjából megegyezik a sztenderd iPhone 11-el, ami szintén 6,1 colos (véletlen lenne?) Itt nem beszélhetünk nagy méretbeli különbségekről, de a kialakítás miatt mégis teljesen más lesz kézbe fogni a két eszközt.

Végül pedig a brutális 6,7 colos modell, ami az eddigi legnagyobb iPhone lesz, amit az Apple valaha piacra dobott. Ez nagyon csábító lehet azok számára, akik szeretik a már-már tablet méretű telefonokat. Ugyan a tavalyi iPhone 12 Pro Max sem volt sokkal kisebb a maga 6,5 coljával, de azért biztos vagyok abban, hogy érezni fogjuk a különbséget.

 

A két pénztárcabarátabb (5,4 és 6,1 colos) verzió minden bizonnyal két kameraszenzorral rendelkeznek majd a hátlapon, míg a csúcskategóriás modellek hármat kaphatnak. Természetesen sokat hallottunk már arról, hogy a Pro modellek megkaphatják majd az új iPad Pro LiDAR szkennerét, ezt azonban nem láthattuk egyik dummy modellen sem. Persze az is előfordulhat, hogy a tokok szempontjából nem volt fontos 100%-osan pontos másolatokat készíteni, hiszen ott csak a méret számít, nem az hogy a hátlapon éppen egy plusz kamera vagy szenzor van-e éppen, így talán lemaradhatott egy LiDAR szkenner a végeredményről.

 

Ezek alapján teljesen elképzelhető, hogy a kamerák elrendezése nem teljesen így fog majd kinézni a végleges modellek esetében. Ez természetesen az előlapi szenzorokra is igaz, hiszen az sem játszik különösebb szerepet egy tok kialakításában. Itt ugyanis arról szóltak a pletykák, hogy az Apple végre lekicsinyítené a szenzorszigetet, amellett hogy megtartja és továbbfejleszti a FaceID-t és a szelfikamerát is. Előlap tekintetében érdemes még hozzátenni, hogy a Pro modellek, vagy legalábbis a Max egy különlegesen gyors 120Hz-es képfrissítéssel bíró megjelenítőt kaphat majd.

 

Végül pedig egy igazán szokatlan, és megmagyarázhatatlan részlet is akad némely mobilon. Ez egy kivágás, ami alul kapott helyet a készülék oldalán. Az egyik legvalószínűbb magyarázat talán az lehet, hogy ez a kis bemetszés az 5G-ben játszik majd szerepet, ugyanis a 2020-as modellek ezzel is rendelkeznek majd (a Pro modellek legalábbis szinte biztos).

 

Ti mit gondoltok az idei iPhone felhozatalról, melyik modell keltette fel leginkább az érdeklődéseteket? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez

Vissza