Kiszivárogtak az iPhone 12 akkumulátorok

2020.07.14

Kiszivárogtak az iPhone 12 akkumulátorok

Vázoljuk, hogy mekkora kapacitásra lehet számítani a 2020-as új Apple csúcsmobilok esetében.

Az Apple legközelebb várhatóan idén ősszel mutat majd be új okostelefonokat, melyek a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezettnél néhány héttel később, várhatóan csak október végén vagy november elején bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban. Addig még sok víz le fog folyni a Dunán, és rengeteg pletyka, valamint kémfotó fog szembejönni. Nincs ez másképp most sem.

Ezúttal nem magáról a várhatóan iPhone 12 néven támadó készülékekről vagy azok dummyjairól szivárogtak ki fotók, hanem az új almás mobilokba szerelendő akkumulátorokról. És mindez annak köszönhető, hogy az iPhone 12 termékcsalád tagjainak már megkezdődött a különböző szervezetek és hatóságok által történő tesztelése. Egész konkrétan három akkumulátorról van szó, az A2471-ről, az A2431-ről, illetve az A2466-ról, melyekről különböző kínai és koreai szervezetektől szivárogtak ki fotók, illetve különböző információk.

Minden valószínűség szerint az A2471 biztosítja majd az energiát az 5,4 colos képátlójú OLED érintőkijelzővel szerelt belépőszintű iPhone 12 számára. A lítium-ion telep 2227 mAh kapacitású.

Az A2431 több új almás mobilban is fel fog bukkani, ugyanis várhatóan ilyen akkumulátor kerül majd az iPhone 12 Max és iPhone 12 Pro modellekbe is, melyek közös vonása a 6,1 colos képátlójú OLED panel. Ennek a lítium-ion akkumulátornak a kapacitása a mostani kiszivárgás szerint 2775 mAh.

A triumvirátus legdurvább darabja az A2466, mely szinte teljesen biztos, hogy az idei csúcsmodell, a 6,7 colos OLED panelt kapó iPhone 12 Pro Max energiaforrása lesz. Ez a telep egész konkrétan 3 687 mAh kapacitásúnak ígérkezik. 

Érdemes összevetni ezeket az értékeket a jelenleg forgalomban lévő iPhone-ok hasonló adataival. Az 5,8 colos OLED kijelzőt felvonultató iPhone 11 Próban egy 3046 mAh kapacitású akkumulátor található, a 6,1 colos LCD-vel felvértezett iPhone 11 pedig egy 3110 mAh kapacitású telepet rejt magában. A jelenlegi csúcsmodell, a 6,5 colos OLED képernyős iPhone 11 Pro Max egy 3969 mAh kapacitású akkumulátort vonultat fel. 

Az iPhone 11 Pro Max és az iPhone 12 Pro Max között 7,6 százaléknyi különbség fedezhető fel akkumulátor-kapacitás fronton, érdekes módon a régebbi modell javára. Nem tudni, hogy az üzemidőre milyen hatást gyakorol majd a szerényebb kapacitás, mindenesetre elképzelhető, hogy az Apple olyan mértékben tud javítani a készülékek működési hatékonyságán, hogy azok még csökkentett aksi-kapacitás mellett is hosszabb üzemidőt biztosítanak majd, mint elődeik.

A nagy rivális Samsung aktuális csúcsmodelljei közül a Galaxy S20 egy 4000 mAh, a Galaxy S20+ egy 4500 mAh, a Galaxy S20 Ultra pedig egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort vonultat fel, és ma már nem ritkák az olyan készülékek, melyekben akár 6000-es telepek is találhatók. Fontos megjegyezni azonban, hogy az Android operációs rendszerű telefonok akkumulátor-kapacitását nem lehet egy az egyben összehasonlítani a jelentősen eltérő energiamenedzsmentű iOS-es készülékekével. 

A kínai és korai szervezetek áldásos tevékenységének köszönhetően egyébként újfent megerősítést nyert, hogy az Apple egy a korábbiaknál nagyobb teljesítményű vezetékes töltőt is be fog mutatni az iPhone 12 termékcsalád tagjaival egy időben. Míg a korábbi töltők 5 vagy maximum 18 W teljesítményűek, addig az Apple újdonsága 20 W-os. Más kérdés, hogy egyes pletykák szerint egyik új iPhone mellé sem jár majd alapáron töltő, és ezt az új eljárást állítólag a Samsung is le fogja másolni.

Az androidos táborban ma már nem ritkák a 25-50 W teljesítményű vezetékes töltők, és egyes gyártók már 100-120 W-os töltőket is bejelentettek. Vezeték nélküli töltés fronton jelenleg a 40 W jelenti a plafont. 

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez