Szokatlan dizájnt kap a Huawei Mate 40 mobilok hátlapi kamerája

2020.10.16

Szokatlan dizájnt kap a Huawei Mate 40 mobilok hátlapi kamerája

A Huawei igyekszik minden évben alakítani valamit a telefonjai kameráinak elhelyezésén, a Mate 30 modelleknél például bevezették a kör alakú dizájnt, most pedig kiderült, hogy mit hozhat a Mate 40 sorozat.

Mivel már közeledik a bemutató, a Huawei közzétett egy kedvcsináló előzetes képet, ami megmutat néhány részletet az új telefonok hátlapi dizájnjából.

Nyilván még nem fedett fel mindent a gyártó, de az remekül látszik, hogy egy nyolcszög alakú kamerasziget lesz a hátlapon. Minket egy STOP táblára emlékeztet, de persze ez nem feltétlenül baj, simán lehet, hogy a végleges képeken, vagy akár élőben is jól fog kinézni.

Van egyébként egy másik kép is, amin látszanak a szenzorok, elég sok kamera lesz hátul a telefonon, öt vagy hat:

Azt egyébként nem tudjuk, hogy ez pontosan melyik Mate 40 modell, de valószínűleg valamelyik ütősebb verzió, a Mate 40 Pro vagy a Mate 40 Pro+. A hátlapi dizájn valószínűleg mindegyiknél megegyezik majd, de a kamerák számában és tudásában lehetnek eltérések.

A Huawei Mate 40 sorozat október 22-én debütál, és a készülékek egyik fő újítása a Kirin 9000 processzor lesz, ami az első 5 nm-es chipset lehet integrált 5G modemmel. Kijelző tekintetében elvileg minden modell hajlított OLED panellel bír majd, és marad a dupla kameralyukas megoldás.

Kamerák terén is elég nagy fejlesztésekre számíthatunk. Állítólag lesz olyan variáns, ami 108 MP-es szenzorral és 9 tagú úgynevezett “free-form” lencsével jön. Ha pedig ez még nem lenne elég, a Mate széria történetében most először láthatunk majd periszkópos telefotó kamerát. A Mate 40 Pro minden bizonnyal 5x optikai zoomra lesz képes, a Mate 40 Pro+ pedig ennél is jobb megoldással jöhet.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza