A 11-es lehet az utolsó EMUI rendszer?

2020.10.30

A 11-es lehet az utolsó EMUI rendszer?

Egy friss jelentés szerint az EMUI 11 lehet a Huawei által fejlesztett felület utolsó verziója, utána átállhatnak a saját rendszerükre, ami Harmony OS (vagy Kínában HongMeng OS) néven fut.

Az új értesülések a MyDrivers nevű kínai weboldalról származnak, amelyben egy Wang Chengluval készített interjúra hivatkoznak, aki nem más, mint a Huawei Consumer Business Group szoftverfejlesztőinek vezetője. Ebben az interjúban azt feszegetik, hogyan viszonyul egymáshoz az EMUI 11 és a HongMeng OS. A kínai gyártó rangos munkatársa szerint a kettő teljesen ugyanazt a keretrendszert használja, de más hasonlóságaik is vannak.

Mindez állítólag azt jelenti, hogy az EMUI 11 már egy afféle átmeneti rendszer, amely felkészíti az eszközöket és a fogyasztókat a Harmony/HongMeng OS első nyilvános kiadására.

A Harmony OS 2.0 béta első körben televíziókra, autókra és órákra jelenik meg, míg az okostelefonok közül az EMUI 11-gyel debütáló modellek lesznek az elsők, amelyek megkapják a Harmony OS 2.0-t egy OTA frissítés formájában.

A hónap elején napvilágra került egy ütemterv, amelyben szerepelnek azok a hardveres megoldások, amikre kiadhatják a saját rendszert.

Az első mobilok, amelyekre eljut az új szoftveres környezet, azok lesznek, amelyeknek a burkolata alatt Kirin 9000 lapkakészlet teljesít szolgálatot, tehát a Huawei Mate 40 széria tagjai. Ezeket a későbbiekben számos további Huawei telefon követheti majd, amikben Kirin processzor dolgozik.

Az EMUI felület végét persze egyelőre nem érdemes biztosra venni. Még ha át is akarna állni teljesen a Huawei a saját rendszerére, akkor sem valószínű, hogy ezt egy év alatt meg tudnák valósítani. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy valóban ilyesmin munkálkodnak, és a legújabb EMUI verziót már egy átmeneti dolognak szánják, ami után a készülékeket Harmony OS-re frissítik majd.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza