Mégis kiléphet a mobilos piacról az LG

2021.01.21

Mégis kiléphet a mobilos piacról az LG

Az LG kommunikációs vezetője első körben cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint kilépnének a telefonos piacról, egy friss belsős levél szerint azonban mégiscsak komolyan fontolgatja ezt a lehetőséget a vállalat. Ezt a levelet egyébként nem más írta, mint az LG vezérigazgatója, Kwon Bong-seok.

Az LG Electronics első embere egy levelet küldött szét a dolgozóknak, amelyben arról tájékoztatta őket, hogy komoly változások jöhetnek a mobilos üzletágban. Ennek az oka, hogy a részleg az elmúlt öt évben mintegy 4,5 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el.

Az LG korábban azt ígérte, hogy megpróbálja nyereségessé tenni a telefonos részleget, de ez többszöri próbálkozásra sem sikerült. A G és V szériák újabb modelljei közül egyik sem lett túlzottan népszerű, és a nemrég debütált LG Velvet, illetve LG Wing készülékek sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket az eladási számok terén.

A gyártó vezetője által kiküldött levélben az áll egyébként, hogy még nem hozták meg a végleges döntést, de minden lehetőséget számításba vesznek, így az is előfordulhat, hogy eladják, leépítik, vagy megszüntetik a telefonos részleget.

Egy dél-koreai forrás szerint egyébként már vevő is lenne, egy VinGroup nevű vietnámi cégcsoport felvásárolná az LG észak-amerikai telefonos érdekeltségeit.

A vállalat következő nagy dobása az LG Rollable lehet, ami egy feltekerhető kijelzős telefon, és valamikor ebben a félévben várható a bemutatója. A friss hírek fényében még az sem kizárt, hogy ez lesz a gyártó utolsó saját fejlesztésű mobilja.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez