Komoly hiba sújtja az AirPods Maxet

2021.01.21

Komoly hiba sújtja az AirPods Maxet

A drága fejhallgató vásárlói közül egyre többen kezdenek zabosak lenni.

Az Apple tavaly december elején leplezte le eddigi legjobb minőségű és legdrágább audiótermékét, a korábbi AirPods és AirPods Pro fülhallgatóknál nagyobb méretben támadó AirPods Max fejhallgatót. Míg egyesek arra panaszkodnak, hogy a megrendelt AirPods Maxük várhatóan csak hosszú hetek vagy hónapok után érkezik majd meg hozzájuk, a terméket már átvett felhasználók közül többen is egy igen bosszantó hiba miatt mérgesek. Úgy tűnik teljesen jogosan.

Egymástól független beszámolók szerint az AirPods Max energiaszivárgási problémával rendelkezik. Az egyik felhasználó konkrétan arról számolt be, hogy amikor este betette a tokba a fülhallgatót, annak akkumulátora 60 százalékos töltöttségi értéken volt, majd pedig másnap reggel meglepődve szembesült azzal, hogy az aksi töltöttsége 1, azaz egy százalékra csökkent. 

Emberünk megesküszik arra, hogy a fülest helyesen tette be a tokba, vagyis nem user errorról van szó, hanem egy olyan hibáról, amit az Apple-nek minél előbb orvosolnia kellene szoftveresen. Vagy lehetővé kellene tennie, hogy manuálisan ki lehessen kapcsolni a fülhallgatót. Több más AirPods Max tulajdonos is hasonló jelenségről számolt be, az egyik felhasználónak az este 90 százalékos töltöttségű fülese merült le teljesen reggelre a tokban. 

Egyes feltételezések szerint a probléma összefügghet azzal, hogy milyen készülékkel használjuk az AirPods Maxet. Amennyiben valaki egy iPhone okostelefonnal használja a fülest, elvileg nem tapasztalja a hibát, azonban, ha például Apple TV-vel, vagy nem Apple gyártmányú eszközzel van párosítva az AirPods Max, akkor könnyen bele lehet futni az aksiszivárgás jelenségbe. 

Egyeseknek a következők segítettek:
-újra kell indítani az AirPods Maxet
-gyári visszaállítást kell végezni a készüléken
-újra kell csatlakoztatni az AirPods Maxet az adott eszközhöz
-ki kell kapcsolni az eszközök közötti automatikus váltást
-egyszerre csak egy eszközzel szabad használni a fülest.

A 40 milliméteres hangszórókat felvonultató AirPods Max a gyártó H1-es chipjére épül, melyből a bal- és a jobb oldalra is került egy-egy példány. A másodpercenként 9 milliárd számítást végző technológia minden korábbinál fejlettebb zajszűrést és adaptív hangszínszabályozást tesz lehetővé. A zajszűréshez 3-3 kifelé hallgatózó, és 1-1 befelé irányított mikrofonot használ az Apple, és megkapjuk az AirPods Próból már ismerős Transparency Mode és Spatial Audio funkciókat is. 

Az Egyesült Államokban 549 dolláros áron kínált AirPods Max hivatalos magyarországi listaára 234990 forint.

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez