Majdnem egy éve debütált a Sony Xperia Pro, lassan talán kapható is lesz

2021.01.25

Majdnem egy éve debütált a Sony Xperia Pro, lassan talán kapható is lesz

Azt már megszokhattuk, hogy egyes Sony telefonokat csak hosszú hónapokkal a bemutatásuk után lehet ténylegesen is megvásárolni, a tavaly februárban debütált Xperia Pro esete azonban még így is kirívó, ugyanis a mai napig nem kapható a készülék. A friss hírek szerint ez hamarosan megváltozhat, de kérdéses, hogy van-e értelme még piacra dobni a 2020-as spéci zászlóshajót.

Az Xperia Pro bemutatója 2020. február 24-én volt, a készülék az Xperia 1 II és az Xperia 10 II társaságában debütált. A két utóbbi modellt sem lehetett egyhamar megvásárolni, az Xperia 1 II például csak nyár közepén jelent meg, de a Pro verzió még ezt is jelentősen túlszárnyalta, hiszen még most sem kapható.

Egy friss jelentés szerint azonban a Sony szerverein feltűntek az Xperia Pro firmware fájljai, ami a megjelenést megelőzően szokott megtörténni. Vagyis úgy néz ki, hogy nagyjából egy év várakozás után talán megvásárolható lesz a mobil. Az persze még kérdéses, hogy pontosan mikortól, és mely piacokon (sajnos előfordulhat, hogy USA exkluzív lesz).

Korábbi hírek szerint a Sony Xperia Pro nagyjából 2-300 dollárral kerülhet majd többe, mint az Xperia 1 II, ami olyan 1400-1500 dolláros vételárat jelent (~410-440 ezer Ft).

Az Xperia Pro egyébként az Xperia 1 II professzionális felhasználásra szánt speciális változata. Komolyabb antennarendszert kapott, amelynek köszönhetően már nem csak a 6 GHz alatti frekvenciákat, hanem az mmWave 5G hálózatokat is támogatja, illetve került rá egy micro HDMI port, így használható például külső kijelzőkét kamerákhoz. A kijelző, a hardver és az egyéb jellemzők alapvetően nem változtak, de a belső tárhely már 512 GB-os, és masszívabb kiviteltű lett a készülék, már-már szinte strapamobil kinézetű, persze azoknál jóval kecsesebb.

Sony Xperia Pro

A mobil tehát nem a nagyközönségnek szól, így nem érint túl sok felhasználót a csúszása, de azért mégiscsak felmerül a kérdés, hogy miért nem tudták vagy akarták közel egy éven keresztül piacra dobni? És vajon lesz még értelme kiadni a telefont így? Ne feledjük, hogy hamarosan jön az új generációs csúcsmodell, az Xperia 1 III, persze jó eséllyel ez sem lesz megvásárolható egy darabig.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez