Már tesztelik a Qualcomm Snapdragon 888 erősebb kiadását

2021.05.04

Már tesztelik a Qualcomm Snapdragon 888 erősebb kiadását

Az Android rendszerű mobilok processzorai között jelenleg a Qualcomm Snapdragon 888 jelenti a csúcskategóriát, ami számos prémium készülékben teljesít szolgálatot, és még fog is vélhetően. A legújabb szóbeszédek alapján azonban már készül egy erősebb, frissített verzió a lapkakészletből, ami a Snapdragon 888 Plus vagy Pro nevet kaphatja, és állítólag a nagy gyártók már meg is kezdték a tesztelését. Ezek közül az egyik a Huaweijel szakító, immáron független Honor lehet.

Mióta a Huawei eladta a márkát, azóta ismét lehetséges a partneri kapcsolat a Honor és a Qualcomm között, ennek első gyümölcse pedig a Honor 50 Pro+ lehet, amiben már a Snapdragon 888 dolgozik majd. Viszont szintén a Honor lehet az első olyan gyártó, ami a chipset frissített verzióját alkalmazza – derült ki a Digital Chat Station nevű szivárogtatónak köszönhetően.

A bennfentes úgy tudja, a lapkát már most is tesztelik a nagy gyártók, és bár egyelőre nem tisztázott, hogy a Snapdragon 888 Plus vagy Pro nevet kapja, azok a készülékek, amelyekben a lapkakészlet szolgál, valamikor az idei év harmadik negyedében fognak megjelenni. Nem lesznek eget rengető különbségek az új és a jelenlegi chip között, némi teljesítménynövekedésre lehet majd számítani, akárcsak a Snapdragon 855 és 865 frissített verziói esetében.

Visszatérve a Honorra: a kínai gyártó várhatóan májusban mutatja be legújabb zászlóshajó készülékeit, a Honor 50 széria tagjait, amelyek közül a legerősebb modell a Honor 50 Pro+ lesz, ennek a belsejében szinte biztos, hogy Snapdragon 888 dübörög majd. A korábbi szóbeszédek alapján úgy tudjuk, a Honor a Magic sorozat feltámasztására is készül, amelyek révén olyan mobilokat dobnának piacra, mint a korábbi anyacég P és Mate szériás modelljei.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza