Videón a Huawei Mate X2, ahogy Harmony OS-t futtat

2021.05.04

Videón a Huawei Mate X2, ahogy Harmony OS-t futtat

A Harmony OS a Huawei saját szoftveres platformja, amelyet az Android leváltására készítettek. A projekt már évek óta létezik, de a kapcsolódó munkálatok sokat gyorsultak, mióta az amerikai kormányzat tiltólistára tette az ázsiai vállalatot. A rendszer immáron a fejlesztés utolsó szakaszában van, és most napvilágot látott egy friss videó, amin működés közben nézhető meg.

Az interfész első pillantásra sok hasonlóságot mutat az Androiddal, ez többek között az értesítési sávban, az ikonok elrendezésében és dizájnjában érhető tetten. Ha a kijelzőn lefelé húzzuk az ujjainkat, akkor a készülék keresője jelenik meg, a nemzetközi forgalomba szánt modellek esetében számíthatunk a Petal Search integrálására is. A vezérlőpult a jobb felső sarokból húzható le, az értesítéseket pedig ugyanezzel a mozdulattal a bal oldalon tudjuk megjeleníteni.

 

A bemutatott alkalmazások a Naptár és a Jegyzetek, illetve azok Huawei által újraértelmezett változatai. Szemlátomást a rendszer másfajta widgeteket használ, amelyeket különböző gesztusok révén lehet majd információk kijelzésére bírni, anélkül, hogy valóban megnyitnánk az appokat.

Sok részlet nem tisztázott még, ezek pontosítására valószínűleg várnunk kell a rendszer debütálásáig. Addig is kezeljük ezt a videót annak, ami: betekintésnek a Huawei rendszerébe.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez