A OnePlus elképesztően jól teljesít az európai piacon

2021.05.04

A OnePlus elképesztően jól teljesít az európai piacon

A OnePlus robbanásszerű növekedést tapasztalhatott Indiában az elmúlt negyedév során – derült ki a Counterpoint elemzéséből, és egy nemrégiben az Android Authority-nek adott interjújában a cég európai részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy a OnePlus mobilok az öreg kontinensen is elképesztően jól fogynak.

A OnePlus Europe stratégiai vezetője, Tuomas Lampén elárulta, hogy 2021 első három hónapjában az eladásaik 388 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ráadásul a bevételek is szárnyaltak, 286 százalékos növekedést hoztak a kínai gyártó készülékei.

A zászlóshajó kategóriás OnePlus okostelefonok hozták az európai bevételek cirka 65 százalékát, a többit pedig vélhetően az olcsóbb Nord modellek kalapolták össze a különböző tartozékokkal és kiegészítőkkel egyetemben.

Lampén arról nem beszélt, hogy mennyire fogytak jól a OnePlus 9 és 9 Pro modellek, de mivel az előrendelések csak az elmúlt negyedév végén indultak, a remek eredményeket sokkal inkább a korábbi generációt képviselő OnePlus 8T-nek lehet köszönni, ami vélhetően jól teljesített a januártól márciusig tartó időszak alatt.

Tuomas Lampén

Arról is szó esett, hogy a globális chiphiánynak nem lesz hatása a OnePlusra. A világon számos okostelefon-gyártó küzd ezzel a problémával, de a OnePlus vezetősége bízik az európai ellátásban, és nem igazán számítanak komolyabb változásokra a közeljövőben. A stratégiai vezető a Qualcommról és más partnerekről azt nyilatkozta, hogy rendkívül jó viszonyt ápolnak velük, ez pedig lehetővé teszi a OnePlus számára, hogy eredményesen szervezhessék meg az alkatrész beszállítást a keresleti előrejelzések alapján, így a készletek biztosításában nem történhet fennakadás az európai régióban. Ráadásul ez akkor sem fog változni, ha a OnePlus újabb okostelefonok piacra dobása mellett dönt, magyarán ha megjelenik a OnePlus 9T.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez