Érkezőben az új iPad mini

2021.05.10

Érkezőben az új iPad mini

Az Apple hamarosan megújítja kompakt tabletét.

Az Apple nemrégiben mutatta be teljesen megújult csúcskategóriás és méretes táblagépeit, a 2021-es modellévű iPad Prókat, és amennyiben hihetünk a pletyáknak, hamarosan megújul a méret tekintetében a másik végletet jelentő iPad mini is.

Ennek egyébként lassan már itt is lesz az ideje, hiszen az Apple legutóbb 2019-ben frissítette fel a legkisebb tabletét, mely akkoriban a még 2015-ben debütált elődjét váltotta. Jól értesült források szerint az Apple várhatóan valamikor az idei esztendő második felében leplezi majd le az iPad mini új generációját.

Ezen források úgy tudják, hogy az újdonság külseje leginkább a friss iPad Prók designjára fog hajazni. A minden korábbinál vékonyabb kávákat virító kompat tablet 5G kompatibilisnek ígérkezik, és legalább két színben, ezüstben és szürkében lesz megvásárolható. 

Míg egyes források hatodik generáció iPad miniről tesznek említést, más források szerint az újdonság iPad mini Pro néven érkezik majd, de könnyen lehet, hogy lesz majd egy új iPad mini és egy vadonatúj iPad mini Pro is. 

Bennfentes informátorok szerint az új kompakt almás tablet 8,4-9 colos kijelzőt vonultat fel, és a Touch ID-t az oldalsó gombjába integrálják.

Emlékeztetőül, az ötödik generációs iPad miniben egy 7,9 colos kijelző található, a megfelelő számítási teljesítményre pedig az A12 Bionic processzor jelent garanciát. Míg az iPad Prók a vadonatúj M1 chipre épülnek, addig az új iPad mini várhatóan azzal az A14 Bionic processzorral támad majd, amely a negyedik generációs iPad Air lelke is. 

Az aktuális iPad mini hivatalos magyarországi alapára 155 ezer forint, mely összeg ellenében egy 64 GB belsőmemóriás, Wi-Fi only példány lehet a miénk. Ennek a kivitelnek a 256 GB-os változata 204 ezer forintba kerül. A mobilnetes iPad mini 64, illetve 256 GB-os verziói rendre 205, illetve 254 ezer forintot kóstálnak.

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez

Vissza