Jövőre jöhet a feltekerhető kijelzős Samsung Galaxy Z Roll

2021.05.28

Jövőre jöhet a feltekerhető kijelzős Samsung Galaxy Z Roll

A Display Week rendezvény keretein belül a Samsung megmutatta, hogyan képzeli a jövő kijelző technológiáit. A nagyközönség elé tártak egy 17 colos összehajtható képernyőt, egy többszörösen flexibilis telefon megjelenítőt, illetve egy feltekerhető kijelzőt is, ami szintén telefonok esetében volna alkalmazható. JS Choi vezérigazgató prezentációjából ítélve az előbbi kettő már közelebb van a tömeggyártáshoz, de ez nem jelenti azt, hogy a Samsung első feltekerhető kijelzős készüléke csak a nagyon távoli jövőben jelenhet meg. 

LetsGoDigital mindig ott van az események kereszttüzében, nem tudjuk, a srácok mikor alszanak, de már megint kiszúrtak valamit. Egészen pontosan a Samsung Galaxy Z Roll elnevezést, amit a dél-koreai gyártó levédetett. Nyilvánvalóan ez lesz a vállalat feltekerhető kijelzős készülékének neve, tehát a spéci mobil az amúgy is formabontó (szó szerint) Galaxy Z családhoz fog tartozni.

Az előásott dokumentum nem sok információt tartalmaz, egy viszont kulcsfontosságú: a Samsung Galaxy Z Roll jellemzőinél említésre kerül az S Pen. Persze ez még nem jelenti direktben, hogy a feltekerhető kijelzős okostelefon valóban kompatibilis lesz a Samsung ikonikus érintőtollaival, ugyanakkor a nyáron érkező Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3 modellek minden korábbi szivárogtatás szerint támogatni fogják az S Pent.

Koncepció

A toll amúgy is jól fog jönni a készülék mellé, hiszen amikor szét van húzva képernyő, akkor ideális lesz multitaszkingra, viszont összetekert állapotban könnyen zsebre vágható hagyományos, telefonos méretekkel rendelkezik. Korábbi jelentések szerint a Samsung Galaxy Z Roll 6 hüvelykes képátlóval érkezik majd, és a különleges kialakításának köszönhetően ez megnőhet 8 hüvelykre. Kósza értesülések szerint a telefonnak most is vannak prototípusai, egyet állítólag a tavalyi CES expón megmutattak a partnereknek, illetve a Samsung alelnökét, Lee Jae-yongot látták a cég szöuli kutatási és fejlesztési központjában egy hasonló mobillal a kezében.

Más gyártóknak is van feltekerhető kijelzős készülékük, bár ezekből mostanában nemigen lesz kereskedelmi forgalomba kerülő termék, az olyanok pedig, mint az LG Rollable, már sosem látják meg a napvilágot. Ehhez képest a Samsung mást sem szeretne jobban, mit megelőzni a konkurenseket. A szivárogtatók szerint a Samsung Galaxy Z Roll még így is leghamarabb 2022-ben jelenhet meg.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez