Jönnek a vérnyomásmérő Huawei okosórák

2021.05.28

Jönnek a vérnyomásmérő Huawei okosórák

Nemrég adtuk hírül, hogy egy régóta várt egészségügyi funkció ki fog maradni az idén debütáló Samsung okosórákból, pedig nagyon sok cukorbeteg életét könnyítette volna meg a vércukorszintet mérő technológia. A Huawei egyelőre nem dolgozik hasonló megoldáson, viszont a legfrissebb értesülések szerint egy másik olyan opciót kínálhatnak fel, ami rengeteg krónikus betegnek nyújthat segítséget a mindennapokban.

A Huawei egyik munkatársa, He Gang nemrégiben azt posztolta a kínaiak kedvenc közösségi oldalán, hogy az idei év második felében debütál a gyártó első okosórája vérnyomásmérés funkcióval. Az újdonság már átesett azokon a regisztrációs folyamatokon, amelyek eredményeként a készülék orvosi eszköznek minősülhet Kína határain belül. Vélhetően most kezdődnek a klinikai tesztek az ország egészségügyi intézményeiben.

A Huawei tervei között szerepel, hogy az intelligens testhőmérséklet mérés mellett a készülék képes legyen mérni a vérnyomást, valamint szűrni a szívkoszorúér-betegséget is. A Huawei által fejlesztett EKG leolvasó PPG és AAC adatokat egyaránt felhasznál majd a szívbetegségek korai jeleinek felismeréséhez, az egyik egy pulzusmérő metódus, a másik pedig egy EKG algoritmus.

A Huawei állítólag most is gőzerővel dolgozik a Watch 3 okosórán, amelyet ha minden jól megy, a P50 mobilokkal együtt fog bejelenti a kínai cég. A készülékről eddig olyanokat pletykáltak, hogy eSIM támogatással, valamint Harmony OS operációs rendszerrel érkezik, és nem lehetetlen, hogy a fentebb említett egészségügyi funkciók is ezzel a modellel debütálnak majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Huawei vérnyomásmérő okosórája mennyibe kerülhet majd, de vélhetően fogunk még róla hallani a közeljövőben, és talán emellett más fontos adatokra is fény derül.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez