Leleplezték az Amazfit GTR 3, GTR 3 Pro és GTS 3 okosórákat

2021.10.13

Leleplezték az Amazfit GTR 3, GTR 3 Pro és GTS 3 okosórákat

Három vadonatúj okosórát mutatott be az Amazfit: leleplezése került a GTR 3, a GTR 3 Pro és a GTS 3. A készülékek számos egészségkövetéssel kapcsolatos fejlesztéssel, megújult formatervvel és számos új funkcióval igyekeznek kitűnni a konkurens készülékek szinte végtelen tömegéből, ráadásul mostantól egy vadonatúj operációs rendszer, a Zepp OS hajtja őket.

A készülékek által futtatott Zepp OS rendszerrel az volt a cél, hogy az órák teljesítménye és felhasználói lehetőségei optimalizáltak legyenek, ám a Wear OS helyett – ami nem igazán energiatakarékos – a vállalat egy saját fejlesztésű, egyszerű és zökkenőmentes szoftveres környezetet ígér. Az új rendszer viszont nem jelenti azt, hogy az órák válogatósak lennének, a három újdonság egyformán támogatja az Androidot és iOS-t futtató eszközöket, és képesek kapcsolódni olyan platformokhoz, mint a Google Fit vagy az Apple Health, de az egészségügyi adatokat szinkronizálni lehet olyan alkalmazásokkal is, mint a Relive Runkeeper vagy a Strava.

A Zepp OS részét képezi számos egyéb mellett 150-nél is több számlap, de a felhasználók saját óralapokat és mini alkalmazásokat is tervezhetnek a mellékelt fejlesztői készlet segítségével, ami hamarosan megjelenik. Az operációs rendszer a BiotrackerTM PPG 3.0 érzékelőnek köszönhetően négy egészségügyi mérőszámot is figyel: pulzusszám, véroxigénszint, stresszszint és légzésszám. Ezek méréséhez mindössze 45 másodperc kell. Az operációs rendszer 24 órás megfigyeléssel kecsegtet, figyelmeztetve leszünk, ha rendellenesen magas vagy alacsony pulzust mért a készülék, illetve optimalizálni tudjuk majd az edzéseket. Az új szoftver továbbá fejlett alvásmonitorozással, menstruációs ciklus követéssel, Alexa-támogatással felvértezett hangvezérléssel, okosotthon irányítással, gyors és pontos GPS navigációval és számos egyébbel kecsegtet.

Amazfit GTR 3 Pro

Ez a modell rendelkezik a legmenőbb specifikációkkal. A megjelenítő 1,45 hüvelykes, egy AMOLED Ultra HD képernyőről van szó, ami 331 ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet. A nagyméretű, kerek kialakítású panel az előlap 70,6 százalékát foglalja el. Az okosóra mindössze 32 grammot nyom, amelynek egy részét a burkolat alatt található 450 mAh kapacitású akkumulátor teszi ki, ez a gyártó állítása szerint 12 napig képes lendületben tartani a készüléket egyetlen feltöltéssel. Az óra számos további olyan lehetőséggel és funkcióval is rendelkezik, példának okáért kapunk 2,3 GB tárhelyet, amin akár 470 dal is eltárolható, van beépített hangszóró, Wi-Fi, támogatottak a Bluetooth-hanghívások, az Alexa, ráadásul az óra vízálló is (5ATM). Akárcsak a cég legújabb órái, ez a készülék is támogat 150+ sport üzemmódot, és automatikusan azonosítja is, hogy éppen milyen mozgásfajtába kezdtél bele.

Amazfit GTR 3

Nem egy Pro modell, de azért még mindig elég menő. A készülék külső borítása olyan alumínium-ötvözetből készült, amely repülőgépek gyártásakor is megállja a helyét, mindemellett elegáns, forgatható koronával is ellátták. Az okosóra keret nélküli kialakítást és ívelt üveget kapott, amely egy 1,39 hüvelykes AMOLED képernyőt takar, ami 326 ppi-s képpontsűrűséget, valamint 66 százalékos képernyő/előlap arányt kínál. Az akkumulátor kapacitása 450 mAh, a gyártó szerint lazán megvan a 21 napos üzemidő egyetlen feltöltéssel. Ráadásul az óra menüje további akkumulátorkímélő üzemmódokat is tartalmaz, amelyek még tovább növelhetik a telep élettartamát.

Amazfit GTS 3

A GTS 3 egyike a legvékonyabb és legkönnyebb okosóráknak a piacon, ráadásul 72,4 százalékos a megjelenítő aránya az előlapon. A képernyő egy 1,75 colos AMOLED Ultra HD konstrukció 341ppi-s pixelsűrűséggel. Minden olyan egészségkövetéssel kapcsolatos funkcióra képes, amire a többi modell, a belsejében található 250 mAh kapacitású akkumulátor pedig biztosítja az akár 12 napos üzemidőt is.

Az újdonságok forgalmazása október 11-én indul. A készülékeket Európában is árulni fogják, ahol a GTR 3 és a GTS 3 indulóára 149,99 euró lesz, míg a Pro modell 199,99 euróért lesz kapható.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza