Komoly hűtést kapott a Xiaomi 11T Pro, így néz ki szétszedve!

2021.10.15

Komoly hűtést kapott a Xiaomi 11T Pro, így néz ki szétszedve!

A Xiaomi 11T Pro egy igazi, vérbeli zászlóshajó, ami magas szintű hardveres és szoftveres teljesítményt, gyönyörű kijelzőt, valamint villámgyors 120 wattos töltést is támogató akkumulátort kínál annak, aki hajlandó leszurkolni érte a cirka 650 eurós vételárat. Az viszont már csak egy szétszerelés után tudható meg, hogy milyen komoly hűtést applikáltak a készülék belsejében található Snapdragon 888 lapkára, hogy az általa termelt hőnek semmiképp se legyen kihatása a teljesítményre, vagy a komponensek tartósságára.

A szétszerelős videóiról híres PBKreviews YouTube-csatorna nemrégiben ízekre szedte a Xiaomi 11T Prót, tapasztalatokat pedig egy rövid videón osztották meg a közönséggel. A videó rövid üzenete akár az is lehetne, hogy a Xiaomi nem spórolt a hűtésért felelős komponensekkel, de ne szaladjunk ennyire előre! Az üvegből készült hátlap eltávolítását követően megpillanthatunk egy rakás csavart, amelyek eltávolítása nélkül nem juthatunk el az alaplaphoz és a kamerákhoz. A képrögzítő egységek feletti műanyag borításon található az NFC modul, az antenna vezetékek és egy óriási grafitcsík, amely az akkumulátor felett helyezkedik el.

 

A Xiaomi 11T Pro egyébként dupla akkumulátoros kiépítést kapott, mindkét telep saját külön csatlakozókábellel rendelkezik. Térjünk vissza a hűtésre! Az alaplapon egy meglehetősen összetett hűtőrendszer található, grafénfóliával, hőpasztával valamint egy rézszalaggal, ezek együttesen igyekeznek féken tartani a Qualcomm Snapdragon 888 által termelt hőt. Nem csupán az anyaggal, de a mérnöki bravúrral sem spórolt a kínai gyártó.

Miután kigyönyörködtük magunkat a hűtésben, a videós nem kevés munka árán leválasztja a kettős telepet. Az akkumulátoros rész alját még több grafitfóliával és egy rézből készült gőzkamrával is felszerelték, ami szintén érthető, hiszen amikor az aksit 120 wattal etetjük, számottevő hő keletkezik. Igazából nem szeretnénk elvenni a PBKreviews kenyerét, mindenkinek azt javasoljuk, hogy nézze meg ezt a nagyjából 8 perces videót, ha érdekli, hogyan néz ki belülről a Xiaomi 11T Pro. Angol tudás előny, de nem feltétlenül szükséges, a látvány magáért beszél.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez