Megmutatták az Apple-nek, hogy USB-C porttal is működnének az iPhone-ok

2021.10.15

Megmutatták az Apple-nek, hogy USB-C porttal is működnének az iPhone-ok

Az Apple egyelőre nem hajlandó átállni a széles körben elterjed USB-C portra a telefonjai esetében, pedig egy ideje már az EU is az egységes csatlakozók használatát sürgeti. Egy ügyes videós azonban gondolt egyet, és megmutatta a gyártónak, hogy USB-C-vel is működőképes lehet egy iPhone.

Az Apple az iPhone 4 óta a Lightning csatlakozót használja a telefonjain, és bár az iPadek és a Macbookok esetében már átálltak az USB-C-re sokak nagy örömére, az iPhone-oknál erre nem voltak hajlandók, így az ökoszisztémán belül is többféle kábelre van szüksége a felhasználóknak. Az EU nemrég elfogadott egy törvényt, amely kötelezővé fogja tenni az egységes csatlakozók használatát, de mivel ebben elég sok időt hagytak a gyártóknak az átállásra, így egy ideig még nem kell az almás vállalatnak aggódnia.

Mire valóban arra kényszerítenék az Apple-t, hogy lecserélje a Lightningot, jó eséllyel már a port nélküli telefonok lesznek soron, így talán sosem kapunk USB-C-s iPhone-t hivatalosan, pedig a lehetőség meg lenne rá. Ezt nemrég be is bizonyította egy Kenny Pi nevű videós, aki némi forrasztással, 3D-nyomtatással és csavarozással, illetve rengeteg ügyességgel és ki tudja még milyen trükkökkel, kicserélte a csatlakozót egy iPhone X-en.

Íme az első USB-C portos iPhone:

 

Egyelőre csak egy rövid kedvcsináló videó készült a műveletről és a végeredményről, lesz majd egy hosszabb változat is, amelyben pontosabban is bemutatásra kerül a folyamat. Az viszont kiderül így is, hogy nem csak a töltés, hanem az adatátvitel is működik az USB-C porton keresztül, ami elsőre talán nem tűnik nagy dolognak, de valószínűleg nem volt egyszerű megoldani.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza