Formabontó, kör kijelzős okostelefon készül, íme a Cyrcle 2.0

2021.10.15

Formabontó, kör kijelzős okostelefon készül, íme a Cyrcle 2.0

Manapság, ha formabontó telefonokról van szó, akkor a legtöbbeknek valószínűleg olyan hajlítható készülékek jutnak az eszébe, mint a Galaxy Z Fold 3, de akadnak olyan gyártók, amik már a szögletes kialakítást is megkérdőjelezik, és kör alakú telefonokkal próbálkoznak. A Runcible és az eredeti Cyrcle Phone után a nagyközönség elé tárták a Cyrcle 2.0-t, ami egy meglehetősen érdekes próbálkozás, kérdés, hogy lesz-e elég jelentkező a megvalósuláshoz.

A Cyrcle 2.0 a neve ellenére nem kör alakú, csak a kijelzője az, maga a készülék ovális, egész pontosan 130 x 103 x 22 mm-es dimenziókkal rendelkezik. Ezzel a legtöbb mai okostelefonnál szélesebb és vastagabb, cserébe viszont alacsonyabb. Arról fogalmunk sincs, hogy mennyire lehet kényelmes használni, de a kijelző elég kicsi, mindössze 3,45 colos, a felbontása pedig 800×800 pixel. Ez egyből felveti a következő kérdést is, vajon mennyire lesznek használhatók az appok a kör kijelzőn?

A telefonon Android 10 fut egyébként, és bár az alap felületet a kijelzőhöz igazították, a legtöbb alkalmazás téglalap alakú felületet kapott, így nem biztos, hogy optimális lesz a megjelenítés (vagy levágásra kerülnek a sarkok, vagy pedig nem lesz kihasználva a teljes kijelző).

Vannak viszont érdekes pozitívumok is, a Cyrcle 2.0 például két 3,5 mm-es jack csatlakozót kapott, ami kettővel több, mint ami a mai telefonok többségén van. USB csatlakozóból is kettő van, egy microUSB és egy Type-C, illetve adott a duál SIM foglalat és a 4G támogatás.

Hardveresen mondjuk nem kell túl sokra számítani, a processzor pontos típusa nem ismert, de a 3 GB RAM és a 32 GB tárhely manapság elég kevésnek számít. Persze nem is hardcore felhasználóknak készült a mobil, hanem olyanoknak, akik főként alap funkciókra használnák, de valami különlegesre vágynak.

 

Ami viszont a legtöbb érdeklődőt eltántorít majd a vásárlástól, az a Cyrcle 2.0 ára. A bevezető kampány során 699 dollárt, vagyis durván 216 ezer Ft-ot kérnek érte. A projekt csak akkor fog megvalósulni, ha elég támogató lesz, ha esetleg szeretnél részt venni benne, akkor ezen a linken találod a részleteket.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez