A Motorola Moto G51 lett az első Snapdragon 480+ lapkával szerelt mobil

2021.11.05

A Motorola Moto G51 lett az első Snapdragon 480+ lapkával szerelt mobil

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a Qualcomm vadonatúj lapkakészletekkel rukkolt elő, habár ezek egy része korábbi, már meglévő chipek frissített verzió is voltak. Ezek közül volt az egyik a belépőszintű készülékekre optimalizált Snapdragon 480+, amely végre otthonra talált egy Motorola telefon belsejében. Az újdonság a Moto G51 nevet kapta, egy méretes akkumulátor, valamint egy barátságos vételár mellett.

Az okostelefon egy kínai szolgáltató kínálatában lesz elsőként kapható, a China Mobile fogja exkluzívan értékesíteni. Végigolvasva az újdonság specifikációit, egy egészen jól felszerelt mobil képe rajzolódhat ki lelki szemeink előtt. A Motorola Moto G51 helyi pénzből átszámítva mindössze 200 euróba, vagyis cirka 71 ezer forintba kerül, ehhez az árhoz képest pedig tényleg jól össze van rakva.

A készülék előlapját 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es LCD panel ékesíti, amelynek érintésérzékenysége 240 Hz-es, viszont a felbontás HD+, ami talán lehetett volna egy kicsit magasabb is. A mobil belsejében szolgálatot teljesítő processzorról korábban már értekeztünk, ez az 5G kapcsolatokat támogató 480 frissített változata, 8 nanométeres gyártási eljárás révén készül, van egy Adreno 619 grafikus gyorsítója, stb. A lapkakészlet mellé 8 GB RAM és 128 GB háttértár jár.

Ami a képrögzítő egységeket illeti, 50 megapixeles elsődleges szenzorra, 8 megapixeles ultraszéles látószögű érzékelőre, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelőre lehet számítani, az előlapi kamera pedig egy kivágásban található a képernyő felső kerete alatt, középen, a modul felbontása 13 megapixel.

A Motorola Moto G51 Dolby-hangolású sztereó hangszórókkal bír. A készülék belsejébe bepasszíroztak egy 5000 mAh kapacitású akkumulátort, ám az csupán a 10 wattos adapterekkel boldogul. A mobil egy kifejezetten a kínai vásárlóközönség igényeire szabott, úgynevezett MYUI 2.0 felülettel kiegészített, módosított Android 11 operációs rendszer fut. A Moto G51-et tehát egyelőre a kínai China Mobile ügyfelei vásárolhatják meg, ennek megfelelően jelen pillanatban nincs szó globális forgalmazásról. Persze könnyen lehet, hogy később, talán valami teljesen más néven, a kínai határokon kívül is értékesíteni kezdik a készüléket.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza