Úgy néz ki, a Google kaszálta a hajlítható mobilját

2021.11.18

Úgy néz ki, a Google kaszálta a hajlítható mobilját

Friss értesülések szerint a Google egyelőre letette arról, hogy hajlítható okostelefon dobjon piacra. Az információ Ross Young-tól, a DSCC munkatársától származik, szerinte a készülék, amelynek valamikor 2022 első felében kellett volna megjelennie, nem fog piacra kerülni, mivel a Google állítólag lemondta az alkatrészekre vonatkozó megrendeléseket.

A döntés hátterében állítólag az áll, hogy a keresőóriás nem gondolta eléggé versenyképesnek a saját hajlítható képernyős mobilját az olyan ajánlatok mellett, mint amilyeneket a Samsung piacra dobott, vagy mint amilyeneket más konkurens gyártók terveznek a színfalak mögött.

A Google Pixel Fold névre hallgató készülékről már lehetett egy ideje hallani. A mobil a pletykák szerint 120 Hz-es LTPO képernyővel rendelkezett volna, akárcsak a Samsung legjobb hajlítható okostelefonjai. A spekulációk szerint a mobilt ugyanaz a házon belül fejlesztett Tensor lapkakészlet hajtotta volna, mint a jelenlegi Pixel 6 zászlóshajókat.

Bár a kiszivárgott információk szerint a készülék meggyőző ajánlat lehetett volna ha megjelenik, azért a szóbeszédekben kevésbé vonzó jellemzőkről is történt említés. Például az elsődleges képrögzítő egység ugyanaz a 12 megapixeles modul lett volna, mint ami a korábbi Pixel telefonokon szolgált. Nyilván a nagyobb érzékelőkkel együtt járó megnövekedett vastagság elkerülése miatt alkalmazták volna ezt a szenzort, egyébként a mobil hátoldalán csak két kamera foglalt volna helyet.

 

Mindez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vállalat véglegesen feladja a flexibilis képernyővel szerelt okostelefonokkal kapcsolatos terveit. Lehetséges, hogy a mérnökök visszatérnek a tervező asztalhoz, újragondolják a koncepciót, és valamikor a kicsit távolabbi jövőben megörvendeztetnek bennünket egy hajlítható mobillal.

Habár a hajlítható okostelefonok piaca egyre csak nő, azonban a legmeghatározóbb konkurens, vagyis az Apple nem rukkol elő ilyen készülékkel 2023-nál hamarabb, így a Google egyáltalán nem lesz lemaradva, ha később jelenti be a saját portékáját. Az biztos, hogy a keresőóriás szívén viseli a hajlítható mobilok ügyét, ennek egyértelmű jelét adta az Android 12L bejelentésével, amit a tabletek mellett a nagy képernyős flexibilis mobilokra készült.

Napidroid

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza