Akár 150 wattal is tölthetők lesznek az új Snapdragon processzorral szerelt mobilok

2021.11.22

Akár 150 wattal is tölthetők lesznek az új Snapdragon processzorral szerelt mobilok

A Qualcomm november 30-án mutatja be vadonatúj zászlóshajó lapkakészletét, ami Snapdragon 898 vagy Snapdragon 8 Gen1 néven léphet a nyilvánosság elé. A megbízható szivárogtató, Digital Chat Station legutóbbi posztjában azt állítja, hogy bizonyos az új chipsettel szerelt készülékek támogatni fogják a 150 wattos gyorstöltést, habár ezeknek a mobiloknak az érkezésére még várni kell valamennyit, mert a lapkák korai iterációi még nem állnak készen erre a villámgyors metódusra.

Azért már most is vannak lenyűgözően gyors töltési megoldások, példának okáért a Xiaomi vagy a Motorola/Lenovo is rendelkeznek ilyennel. Ott van mondjuk a Mi 10 Ultra: a 2020 közepén debütált okostelefon már a 120 wattos adapterekkel is remekül boldogult, míg a Lenovo Legion 2 Prót 90 wattos töltőkkel lehet táplálni annak dupla USB-C csatlakozóján keresztül. Ha minden igaz, mindkét gyártó meglep bennünket 2021 végéig új zászlóshajókkal, de ezek a készülékek még nem fogják támogatni a 150 wattos gyorstöltést.

Digital Chat Station úgy tudja, hogy a 2021 végén kiszállításra kerülő csúcskategóriás Snapdragon lapkák második tétele már támogatni fogja ezt a még gyorsabb töltési metódust, tehát a 2022 első negyedévében piacra kerülő prémium okostelefonok esetében már alkalmazni lehet azt. Az új technológia lehetővé teszi majd, hogy mindössze 10 perc alatt teljesen feltöltsük a telefonokat.

A Qualcomm jelenlegi szabványa a Quick Charge 5 nevet viseli, és az úgynevezett “Dual Charge” technológia révén mindössze 5 perc alatt képes egy teljesen lemerült készüléket 50 százalékra tölteni. A szabvány 12 különböző védelmi megoldást foglal magában a biztonságos működés érdekében, és vélhetően az új lapka 150 wattos gyorstöltése további fejlesztéseket foglal majd magában.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza