A Xiaomi is elindíthatja a saját “Javítsd magad” programját

2021.11.29

A Xiaomi is elindíthatja a saját “Javítsd magad” programját

Valószínűleg nem merő jószívűségből, de az Apple bevezette november 17-én a “Self Repair Program”-ot, amely lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy a vállalat által biztosított eredeti alkatrészek, szerszámok és útmutatók segítségével saját maguk javíthassák meg az általuk birtokolt készülékeket. Az almás gyártó példáját talán most a Xiaomi is követni kívánja, ugyanis vannak arra utaló jelek, hogy a kínai cég is elindíthatja saját “Javítsd magad” programját a közeljövőben.

A Xiaomi közzétett egy posztot Twitteren, amelyben tudatja a rajongókkal, hogy számukra fontos a felhasználói élmény, és elsődleges céljuk, hogy még felhasználóbarátabbak legyenek a jövőben. A mellékelt kép erőteljesen azt sugallja, hogy a Xiaomi számos egyéb mellett jobb javíthatóságot szeretne kínálni, bár ezt konkrétan nem írták ki. Azt kérték a követőktől, hogy kövessék őket figyelemmel, vélhetően a következő napokban vagy hetekben további bejelentések fogják követni a mostanit.

 

Persze nyilván előfordulhat, hogy forrásaink is benézték ezt a tweetet, és semmilyen javítási programról nincs szó, talán többet gondolunk a poszt mögé, mint amennyit valójában üzenni kíván, ugyanakkor a Xiaomi üzletpolitikájába abszolút illene egy ilyen lépés. Amennyiben valóban bevezetésre kerül egy ilyen “Javítsd magad” program, azt első körben Indiában tesztelnék, és talán onnan terjesztenék ki további piacokra.

Az Apple nemrég bejelentett programja lehetne a minta

A Xiaomi nincs híján saját ötleteknek és innovációnak, de azért sokszor merítenek más gyártóktól is, így aztán nem lehetetlen, hogy az Apple mintáját szeretnék követni eszközjavítási filozófiájuk megújításában. Számukra ez hatalmas presztízs lenne, nekünk felhasználóknak pedig nagyobb szabadságot és több lehetőséget biztosítana a készülékeink javításában, arról nem is beszélve, hogy így csökkenne az elektronikai szemét mennyisége, azt pedig a bolygó hálálná meg. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, akármire is készül a Xiaomi, az a mostani közlemény alapján egyszerűbbé teheti a felhasználók életét, igaz, egyelőre csak Indiában.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez