Most már tényleg készül a Google saját okosórája

2021.12.07

Most már tényleg készül a Google saját okosórája

Egy ideje már lehet arról hallani, hogy a Google az okosóra szegmensben is szeretne valami nagyot villantani, de a Pixel Watch érkezése egyelőre még várat magára. A Business Insider értesülései szerint a gyártó most már tényleg keményen dolgozik a készüléken, szóval előbb vagy utóbb lesz belőle valami.

Az okosóra érkezéséről már egészen 2014 óta beszélnek, és bár eddig kézzelfogható termék nem látott napvilágot, most már tényleg dolgoznak rajta a hírek szerint. Vélhetően a gyártó is tisztában van azzal, hogy a Wear OS sokkal jobban mutatna egy saját gyártású eszközön.

Jelenleg kizárólag a Samsung Galaxy Watch 4 szériás okosórákkal tudjuk a legfrissebb Wear OS verzió előnyeit élvezni, és bizony a dél-koreaiak okosóráján sem teljesen felhőtlen a felhasználói élmény. A “Pixel Watch” óra, vagy bármi is legyen a jelenleg “Rohan” kódnéven futó masina végleges neve, esetében az egyik érdekesség az, hogy állítólag nem a nemrégiben bekebelezett Fitbit csapata fejleszti, hanem a Google saját, telefonos hardvereket tervező részlege.

Egy ilyen döntésnek előnyei is akadnak, például a szoftver kidolgozottabb lehet, viszont ha belegondolunk, hogy milyen hibákat produkálnak olykor a Pixel készülékek, már nem feltétlenül tűnik annyira jó ötletnek egy ilyen húzás. A Fitbit csapatának legalább van tapasztalata ilyen eszközök készítésében, talán jobb lenne rájuk bízni az ilyesmit, ha már 2,1 milliárd dollárért megvette őket a Google. Persze jó eséllyel a Fitbitnél is dolgoznak új okosórán, csak az nem a Pixel széria része lesz.

A Google Pixel Watch a hírek szerint alapvető fitnesszel kapcsolatos funkciókat kínálna fel, lenne pulzusmérés, lépésszámlálás, viszont a készülék többe kerülne, mint egy Fitbit óra, leginkább az Apple Watch direkt kihívójának szánnák. Ez egy megközelítőleg 350-400 dolláros vételárat jelentene, nagyjából ennyit kóstál egy teljesen alap Apple Watch is.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza