Több új iPad is jön 2022-ben

2021.12.08

Több új iPad is jön 2022-ben

Érkezőben az almás logós gyártó legújabb táblagépei.

Az Apple 2010 elején leplezte le az első iPadet, melyet akkoriban sokan kinevettek, mondván, hogy senkinek nincs szüksége egy a mobilok és a laptopok közé ékelődő újabb felesleges kütyüre. Az idő azonban egyértelműen az amerikai gyártót igazolta, a tabletek azóta folyamatosan remek eladási mutatókat produkálnak. 

Az Apple a 2017-ben debütált ötödik generációs iPad óta minden egyes évben előrukkol egy új úgymond "fapados" iPaddel, így idén szeptemberben már a széria kilencedik nekifutásáról hullott le a lepel. Jól értesült források szerint ez a hagyomány továbbra sem szakad meg, vagyis 2022-ben menetrendszerűen érkezik majd a tizedik generáció. 

Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség igen jól értesült szakértője szerint az eddigiekhez hasonlóan jövőre sem kell világrengető újdonságra számítani az iPadtől. Mint ismeretes, a nemrégiben piacra dobott aktuális generáció "agya" a nem éppen friss fejlesztésű A13 Bionic chipset, mely az A12-es elődjét váltotta, és több mint valószínű, hogy a 2022-es iPadben egy A14-es SoC-t üdvözölhetünk majd. Korábban több olyan pletykát lehetett hallani, miszerint az iPad átveszi majd az iPad Air designját, erre azonban eddig még nem került sor, viszont jövőre talán ezt a lépést is meglépi majd a gyártó. 

Gurman értesülései szerint az Apple-nél a közelmúltban tesztelték az iPad Air következő generációjának OLED kijelzős változatát, azonban ennek fejlesztéseit nemrégiben leállították. Ennek folyományaként a jövő évben érkező új iPad Airben LCD érintőkijelző lesz. A tavaly debütált aktuális iPad Airben A14-es chipkészlet található, a következő generáció esetében pedig arra az A15-re lehet számítani, ami már most ott figyel az új iPad miniben, de elképzelhető, hogy kapásból A16-ra vált majd a modell. Ezenkívül várhatóan az iPad mini új frontkameráját is meg fogja kapni az immár 5G kompatibilis következő iPad Air. 

Jövőre az iPad Pro széria is meg fog újulni, és jó esély van arra, hogy a 2022-es Prókban már gyakorlatilag végtelen kontrasztarányú, extra magas fényerejű OLED panelek kapnak majd helyet. Várhatóan a design is meg fog újulni, ezenkívül pedig új vezeték nélküli töltési funkciókról is pletykálnak.

Jelenleg legolcsóbban 135 ezer forintos hivatalos listaáron kaphatunk iPadet, melynek csúcsmodellje 245 ezer forintba kerül. Az iPad Air 240 ezer forinton nyit és 350 ezer forintot kóstál a legdrágább verzió. Az iPad mini alapára 200 ezer forint és ez esetben a 320 ezer forint jelenti a plafont. Az iPad Pro alaphangon 325 ezer forintba kerül, a fullextás csúcsmodell árcéduláján pedig nem kevesebb, mint 950 ezer forintos összeg olvasható. 

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez

Vissza