Van egy fejlett ország, ahol szinte senkinek sem kellenek az iPhone-ok

2021.12.20

Van egy fejlett ország, ahol szinte senkinek sem kellenek az iPhone-ok

Országonként változó, hogy mely telefonmárkák a legnépszerűbbek, és akadnak kifejezetten érdekes régiók is, mint például Dél-Korea, ahol a 10 legjobban fogyó telefon között csak egyetlen iPhone van, és az is a sor vége felé.

Persze Dél-Korea a Samsung hazája, így annyira talán nem meglepők az alábbi adatok, de azért mégiscsak érdekes lehet, hogy miket vásárolnak az ottani felhasználók. 2021 harmadik negyedében a 10 legtöbbet eladott okostelefon közül 9 Samsung márkájú volt, ráadásul a hajlítható Galaxy Z Flip 3 5G magasan vezeti a listát, messze ez fogyott a legjobban.

A Galaxy S21 széria is rettentően népszerű, kezdve az alap modellel, és a másik hajlítható újdonság, a Z Fold 3 5G is remekül teljesített, a negyedik helyen áll. Bár a listát a csúcsmodellek uralják, azért néhány olcsóbb készülék is felbukkan rajta, mint például a Galaxy A32 és a Galaxy A12.

Sok országban a top készülékek fele iPhone, itt azonban mindössze egyetlen almás mobil került fel a 10-es listára, a tavalyi iPhone 12.

A Samsung összességében a hazai piac 85%-át uralja, ami azért nem semmi eredmény, bár azt is érdemes megemlíteni, hogy a szintén dél-koreai LG nemrég teljesen felhagyott a telefonok gyártásával, így az ő részesedésük egy részét is be tudták kebelezni.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza