Hivatalos a Honor X30 és a Play 30 Plus

2021.12.21

Hivatalos a Honor X30 és a Play 30 Plus

A Honor az X30 sorozatot különös módon nem az alapmodellel kezdte, hanem az X30i és X30 Max készülékekkel, amelyeket most követ az X30, amit a Play széria legújabb tagjával együtt lepleztek le. A Honor Play 30 Plus és az X30 is középkategóriás jellemzőkkel, 5G kapcsolódási lehetőséggel és rendkívül vonzó árazással igyekszik kitűnni a konkurens ajánlatok sorából.

Honor X30

Ha rangsorolni kellene a két készüléket, akkor egyértelműen a Honor X30 a jobb. Többek között már csak azért is, mert a borítása alatt 6 nanométeres csíkszélességű Snapdragon 695 lapkakészlet teljesít szolgálatot a 6,8 hüvelykes, IPS LCD technológiára épülő, Full HD+ felbontású képernyő takarásában. A megjelenítő 120 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet. Az okostelefon másik kiemelkedően vonzó tulajdonsága a 66 wattos gyorstöltés támogatása, aminek segítségével a belsejében lévő 4800 mAh kapacitású akkumulátort teljesen lemerült állapotról 80 százalékra lehet tölteni, mindössze 30 perc leforgása alatt.

Kamerák tekintetében sem áll rosszul a Honor X30, hátoldalán az elsődleges képrögzítő egység 48 megapixeles felbontású, rajta kívül kapunk még egy 2 megapixeles makró szenzort, valamint egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelőt is. Ha esetleg úgy gondolod, hogy a kamerakészlet kialakítása és elrendezése a Honor Magic 3 sorozaton lévőre hajaz, akkor egyáltalán nem vagy tévedésben, a hasonlóság eléggé szembeötlő. Az előlapi kamera egy kivágásba került a képernyő felső kerete alá, az itt található modul felbontása 16 megapixel.

A készülék Android 11 alapokra épített Honor Magic UI 5.0 rendszert futtat. Az okostelefon fekete, ezüst, arany és kék árnyalatokban lesz kapható. Az operatív memória kapacitása 6 és 12 GB között változik, míg a belső tárhely lehet 128 vagy 256 GB-os. A legolcsóbb, 6/128 GB-os változat helyi pénzből átszámítva mindössze 236 dollárba kerül, a 12/256 GB-os kiadásért pedig 361 dollárnak megfelelő jüant kell leszurkolni. A Honor X30 forgalmazása december 24-én kezdődik Kínában. A gyártó egyelőre nem közölt részleteket a nemzetközi értékesítéssel kapcsolatban, de nem lennénk meglepve, ha később a globális vizekre is kievezne az újdonság.

Honor Play 30 Plus

Ezt a készüléket MediaTek Dimensity 700 lapkakészlet hajtja, miközben a megjelenítő egy 6,7 colos, HD+ felbontású, 90 Hz-es LCD megoldás. Ez a készülék a Honor 50 modellek ikergyűrűs kamerakialakítását kapta, de a képrögzítő egységek nem éppen csúcskategóriásak. Az elsődleges hátlapi modul 13 megapixeles, amelynek munkáját mindössze egyetlen 2 megapixeles mélységérzékelő segíti. Az előlapi kamera egy csepp alakú szenzorszigetben talált otthonra, felbontása mindössze 5 megapixel. Önarcképet készíteni, videotelefonálni ez is megteszi majd.

A Honor Play 30 Plus egyik elvitathatatlan erénye az akkumulátor, amely kellemesen méretes, 5000 mAh kapacitású, és támogatja a 22,5 wattos töltőket is. Ami a szoftvert illeti, teljesen ugyanazt a csomagot kapjuk, mint az X30 esetében, vagyis Android 11-re hegesztett Magic UI 5.0 interfészt.

A készülék 4 GB RAM és 128 GB háttértár mellett mindössze 173 dollárba kerül, ha végzünk egy gyors átszámítást jüanból. Ha ennél egy kicsit többre vágyunk, akkor 8 GB RAM-mal is kérhetjük, amely így 235 dollárba fog kerülni. Az okostelefon forgalmazása december 31-én kezdődik, és elsőként a kínai vásárlók juthatnak hozzá. Nemzetközi értékesítésről még nem esett szó.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez

Vissza