Napfényben változtatja a színét a Vivo V23 és a V23 Pro

2022.01.10

Napfényben változtatja a színét a Vivo V23 és a V23 Pro

Hivatalosan is bemutatásra került a Vivo V23 sorozat, amely jelen pillanatban két készülékből, az alap és a Pro modellből áll. A mobilok esetében a fókusz a formaterv mellett az előlapi kamerákra került, de az sem mindennapi, hogy az újdonságok közvetlen napfényben képesek megváltoztatni a színüket.

Az mobilok a kínai gyártó által fejlesztett Fluorite AG Glass elnevezésű üveg bevonatot kapták, amely állítólag puha, matt felületet biztosít a hátlapnak. A készülékeket fekete és arany árnyalatokban lehet beszerezni, ezek képesek akár 5-6 percre is eltérő színben pompázni, amennyiben közvetlen napfény éri őket.

 

Természetesen a V23 Pro számít a két okostelefon közül az érdekesebbnek, ez 3D-s ívelt üveggel van felvértezve az elő és a hátlapon egyaránt, belsejében pedig MediaTek Dimensity 1200 lapkakészlet végzi a számításokat, a választott kiszerelés függvényében 8 vagy 12 GB operatív memóriával, míg a belső tárhely 128 vagy 256 GB lehet. A két mobil közül a Pro kapott méretesebb képernyőt, amely jelen esetben 6,56 hüvelykes, 1080p felbontású, 90 Hz-es, és AMOLED technológiára épül.

A Vivo V23 Pro összesen 5 kamerával rendelkezik, amelyből kettő az előlapon található, az egyik 50, a másik pedig 8 megapixeles. A hátlapon az elsődleges képrögzítő egység 108 megapixeles felbontással rendelkezik, betársul mellé egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró modul is. A készülék belsejében található akkumulátor 4300 mAh kapacitású, és támogatja az akár 44 wattos adaptereket is.

Az alapmodell 6,44 hüvelykes, szintén AMOLED technológiára épülő, szintén Full HD+ felbontású, újfent 90 Hz-es kijelzővel büszkélkedhet, ráadásul a kamerák is ugyanolyanok, mint a Pro kiadás esetében, annyi különbséggel, hogy a hátlapon található elsődleges modul 108 helyett 50 megapixeles. Az akkumulátor is kisebb valamivel, jelen esetben egy 4200 mAh kapacitású telep felel a mobil hardveres komponenseinek energiaellátásért. Az aksi ugyanúgy támogatja a 44 wattos gyorstöltést.

Még valami: a Vivo V23 belsejében MediaTek Dimensity 920 processzor zakatol, operatív memória és háttértárolók tekintetében viszont nincs eltérés.

A Vivo V23 indulóára 400 dollárral egyenértékű indiai rúpia, ezért az összegért cserébe egy 8 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel felszerelt modell ütheti az ottani vásárlók markát, a Vivo V23 Pro pedig már 520 dolláros áron is beszerezhető. A készülékek előrendelése megkezdődött a gyártó saját oldalán, illetve helyi forgalmazóknál, a kiszállítások január 13-án kezdődnek. Arról egyelőre nem tudni, hogy más piacokon megjelenik-e a széria, és ha igen, akkor milyen áron.

Forrás: Napidroid

Vissza a hírekhez