Hamarosan itt az iPhone SE+ 5G

2022.01.18

Hamarosan itt az iPhone SE+ 5G

Friss információk szivárogtak ki az Apple elérhető árú újdonságáról.

Az Apple legutóbb 2020 tavaszán rukkolt elő relatíve kedvező árú, kompakt formában korrekt szolgáltatási kört felvonultató okostelefonnal, amely ugyebár nem volt más, mint az általunk is alaposan letesztelt iPhone SE (2020). Azóta eltelt két esztendő, vagyis lassan itt lenne már az ideje az utód érkezésének, és mivel mostanság egyre több az ezzel a témakörrel kapcsolatos pletyka, lényegében mérget vehetünk arra, hogy hamarosan fel fog tűnni a színen az új iPhone SE.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a sokak által várva várt készülék pontosan milyen típusjelzéssel debütál majd a kereskedelmi forgalomban? Nos, az Apple megtehetné, hogy ismételten iPhone SE néven dobja piacra újdonságát, melynek típusjelzése mellé odabiggyesztené az "új" és/vagy "2022" jelöléseket. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy kicsit más lesz a helyzet.

Jól értesült források szerint az új ár/érték bajnok modell idén tavasszal végülis iPhone SE+ 5G néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban, vagyis az Apple jelentősen meg kívánja különböztetni az elődjétől, és egyértelmű módon fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy ez már egy akár a szélsebes 5G hálózatok előnyeit is kihasználni képes telefon. 

A tekintetben nincs változás, hogy a legfrissebb pletykák is lényegében változatlan külcsínről tesznek említést, ami egyeseket elriaszthat a vásárlástól. Hogy miért? Nos elsősorban azért, mert az aktuális iPhone SE már 2020-ban sem számított valami divatos megjelenésű készüléknek, hiszen esetében lényegében egy ráncfelvarrt iPhone 8-hoz van szerencsénk. Utóbbi mobilt pedig konkrétan 2017-ben dobta piacra az Apple. 

A kijelző sem fog növekedni, vagyis marad a jó öreg 4,7 colos képátlójú LCD panel, amivel persze önmagában véve talán még nem is lenne probléma, de talán a vaskos kávákat 2022-re illene már egy kicsit elvékonyítani. 

A teljesen új SE élményre vágyóknak a dolgok jelenlegi állása szerint egészen 2023-ig, vagy adott esetben 2024-ig kell várniuk, ekkor érkezhet ugyanis a modell komolyabb változásokkal kecsegtető következő változata. Utóbbi állítólag már egy vékonyított kávás, 5,4 colos képátlójú érintőképernyőt fog felvonultatni, mely az aktuális trendeknek megfelelően már nem LCD, hanem OLED technológiára épül. 

Egyelőre nem tudni, hogy az érkezőben lévő új iPhone SE-k mennyibe fognak kerülni. Az aktuális generáció 64 GB-os alapmodelljéért listaáron ma 175 ezer forintot kérnek el, a kétszer ekkora belső tárhelyű változat árcéduláján pedig 195 ezer forintos összeg van feltüntetve. 

Forrás: Hasznaltalma

Vissza a hírekhez

Vissza